Brussels Museum of Mill and Food

Set inside a small park, now a protected site, the ancient Evere windmill has been home to the Brussels Mill and Food Museum (MBMA).

Don’t miss out: the permanent exhibition dedicated to milling and the major annual exhibition on the food theme.

Until August 31, 2023: "Food and the City"
  • Tramway 7 (Hôpital Paul Brien), bus 45 (arrêt Hoedemaekers) - Tramway 55 (Tilleul), bus 59 (Chaumontel), also bus 64-65 (Notre-Dame) or bus 66 (Kurth) • By bus De Lijn 270, 271, 272 & 471 (Van de Velde).
    • By train: Evere station.
  • 55 Tilleul / Linde
  • Opening times

    06/10/2023 - 29/06/2024: * monday: closed * tuesday: from 10:00 to 12:30 and from 13:30 to 17:00 * wednesday: from 10:00 to 12:30 and from 13:30 to 17:00 * thursday: from 10:00 to 12:30 and from 13:30 to 17:00 * friday: from 10:00 to 12:30 and from 13:30 to 17:00 * saturday: from 13:00 to 17:30 * sunday: closed

  • Price

    Seniors: 2,00 € - Normal: 4,00 € - < 12 ans: 0,00 € - Jeunes: 2,00 € - Pass musées: 0,00 € - Etudiants: 2,00 € - Demandeurs d'emploi: 2,00 € - Article 27: 1,25 €

Clef de voûte de l’alimentation humaine, les céréales sont cultivées depuis la naissance de l’agriculture. De tous temps, garantir leur production et leur approvisionnement sont donc des enjeux majeurs pour notre survie. Parmi les produits céréaliers, le pain est une préparation ancestrale qui constitue encore aujourd’hui l’aliment de base par excellence pour de nombreuses personnes dans le monde. L’exposition Forever Bread retrace l’évolution de la filière du grain au pain et dévoile les coulisses de sa fabrication, de la sélection des graines à l’atelier du boulanger.

  • Price

    Normal: 10,00 € - Demandeurs d'emploi: 8,00 € - Enfants: 8,00 € - Seniors: 8,00 € - Jeunes: 8,00 € - Etudiants: 8,00 €

In aanloop van de eindejaarsfeesten, ontdek hoe eenvoudige chocoladebereidingen maken.