Musée L

Reviews
4,3/5 (412 Google reviews)
Stil, een museum ? Niet in Louvain-la-Neuve, waar in het Musée L de kunstwerken dialogeren : een Boeddha naast een middeleeuwse Christus, klassieke schriften tegenover rekenmachines...

Het museum van de UCL selecteert uit zijn inventaris van 20.000 werken ongeziene combinaties om de wereld en onze menselijke natuur te belichten.

De bezoeker krijgt kunst te zien, maar niet uitsluitend. Ook stukken uit de wetenschappelijke collecties van de UCL krijgen een glansrol.

De 2.600 m² grote expositieruimte toont zowel specimen uit de natuurlijke historie, archeologische en etnografische voorwerpen als wetenschappelijke uitvindingen in een gebouw dat symbool staat voor de Belgische moderne architectuur. Het mag duidelijk zijn dat het Musée L geen gewoon museum is. Het is een plek waar uitwisseling en beleving, emotie en ontdekking hand in hand gaan.

Een levend museum...
Permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Drie Labo's om de technieken van de gravure, van het beeldhouwwerk en van de kleuren te testen. Klein kabinet voor natuurgeschiedenis. Rondleidingen, creatieve workshops, zomerateliers... Afterworks, conferenties, concerten, avondopeningen...
Familiedagen, verjaardagsfeestjes... Ontspanning en comfortzones.
  • Station Louvain-la-Neuve (université) • Parkeerplaats: Voie Minckelers/Redimé (gratis).
Reserveer rechtstreeks

Ontdek de tentoonstelling The Grid in het Musée L in Louvain-la-Neuve: een analyse van het rastermotief in kunstwerken uit de jaren 1960-1970. En bewonder hedendaagse kunst op de universiteitscampus!

Hedendaagse kunsttentoonstelling in Waals-Brabant

Sinds de renaissance speelt het raster - een model voor de ruimtelijke organisatie - een fundamentele rol in de westerse kunst. Maar pas in de 20e eeuw groeide het uit tot een echte schilderkunst waarmee moderne schilders hun autonomie en universele karakter konden uitdrukken.

Sinds de jaren 1960 is het gebruik van het raster vermenigvuldigd. Je ziet het overal terugkomen: in de textielnijverheid, de grafische en de IT-sector, als documentatiemiddel enz. Rasters evolueren tot complexe en ambigue structuren die verwijzen naar de rationele orde van de wetenschap, maar tegelijk onvermoede openingen laten voor verbeelding, intuïtie en creativiteit. 

Een unieke tentoonstelling in Louvain-la-Neuve.