Maison du patrimoine médiéval mosan

Reviews
4,3/5 (208 Google reviews)
Bouvignes, een middeleeuws stadje langs de Maas.

Zijn oude huizen, zijn rijk erfgoed, zijn ambachtelijke tradities en zijn koperslagerijen.

In het hart van het oude stadsdeel kunt u een duik nemen in de bewogen geschiedenis van de Maasvallei.

Het Huis van het middeleeuwse Maaserfgoed nodigt u uit voor een ontdekking van de stroom, de stad en zijn kasteel, de mens en zijn milieu in de middeleeuwen, de religieuze stichtingen en de begrafenisrituelen, de ceramiek en de koperslagerijen..

Permanente en tijdelijke tentoonstelling, maquettes, multimediazuilen, originele illustraties en authentieke voorwerpen afkomstig van recente opgravingen.
  • E411, uitrit Achêne, richting Dinant. Vanaf Dinant richting Namen nemen via de N96 (linkeroever van de Maas).
Reserveer rechtstreeks

De tentoonstelling "Tupperware van Bruegel, Aertsen & Co", bedacht door het Pottenbakkerijmuseum Raeren, is te zien in het Huis voor het Middeleeuws Maaserfgoed in Bouvignes en toont Rijns steengoed aan de hand van beroemde Nederlandse schilderijen uit de renaissance en de barok.

De potten van Raeren

De potten van Raeren werden gebruikt tussen de 16e en 18e eeuw en maakten deel uit van het dagelijkse leven van boeren, kooplieden, geestelijken en edelen. Net als "Tupperware" werd deze hoogwaardige, vaak rijkelijk versierde keramiek gebruikt voor het bewaren en vervoeren van voedsel en drank. Het was daarom een essentieel onderdeel van de huizen van onze voorouders. 

Reproducties van hoge kwaliteit op ware grootte

Heel wat werken zullen te zien zijn tijdens de tentoonstelling 'De Tupperwares van Bruegel, Aertsen & Co'. Dit zijn reproducties op ware grootte van Nederlandse genreschilderijen van wereldberoemde kunstenaars als Bruegel, Pieter Aertsen, Jan Steen, Georg Flegel en David Teniers, maar ook van andere minder bekende kunstenaars. 

Een opmerkelijke reis naar de tijd van onze voorouders!