Reviews
4,7/5 (52 Google reviews)
MUMONS, Wetenschap, Kunst & Curiosa.

Het universitair museum UMONS ontvangt u het hele jaar door in de voormalige kapel van de Visitandines, een echt architecturaal pronkstuk en een plaats van wetenschappelijke verwondering in het centrum van de stad Bergen.

Zijn missie? Om je de sleutels te geven om de wereld te begrijpen. Zijn leidmotief? Wetenschap, kunst en nieuwsgierigheid!

Vanaf het najaar 2023 is het Universiteitsmuseum van Bergen een jaar lang gastheer van de wetenschappelijke fototentoonstelling Exploring the Invisible. Dat wordt smullen!

Een reis tussen wetenschap en kunst

Het team van MUMONS is aan een prachtig avontuur begonnen: het verzamelen en selecteren van de mooiste wetenschappelijke beelden die in de laboratoria van de universiteit zijn gemaakt, met de bedoeling ze als echte kunstwerken tentoon te stellen.

Ergens tussen wetenschappelijk onderzoek en hedendaagse kunst, ontdek wat meestal niet gezien kan worden, omdat het te klein of te ver weg is, omdat het verborgen of te abstract is. Je zult versteld staan van de onthulde werelden die alle gewone waarneming tarten.

Een evenement dat een jaar lang voor iedereen toegankelijk is in het Musée de l'Université de Mons. 

Een buitengewone zintuiglijke ervaring, op de grens tussen het zichtbare en het onzichtbare.