Stripmuseum

Reviews
4/5 (2832 Google reviews)
Het Stripmuseum is voor al wie Brussel bezoekt een ‘must’ in het hartje van de stad!

In een uniek art nouveau-gebouw, ontworpen door Horta, nemen de striphelden de bezoekers mee voor een ontdekkingstocht. In het Stripmuseum komen zowel de pioniers als de recentste ontwikkelingen van de Negende Kunst aan bod in de vaste ruimtes (op meer dan 4200m²) en in het gevarieerd programma van tijdelijke tentoonstellingen.
 • Vlakbij het Centraal Station.
  Openbaar vervoer: bus, tram, metro (Rogier, Kruidtuin).
  Openbare betalende parkings.
 • 2,6 Rogier - Botanique
Reserveer rechtstreeks
 • Uurrooster

  09/09/2023 - 24/08/2024: * maandag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 10:00 tot 17:00

 • Prijs

  Normal: 13,00 € - Jeunes: 10,00 € - Seniors: 10,00 € - Enfants: 6,00 € - Pass musées: 0,00 € - Article 27: 1,25 €

De tweede verdieping van het Stripmuseum brengt de geest van de oude Waucquez Warenhuizen opnieuw tot leven. Vanaf 8 september 2023 vindt je hier immers een tentoonstelling om 77 jaar uitgeverij Le Lombard te vieren, in een gloednieuw decor. Ze is ontworpen als een showroom van een grote meubelwinkel, en geeft een overzicht van 77 jaar familiestrips. Je ontdekt de mythische ontstaansgeschiedenis van Le Lombard, de pioniers, de posterboys, de grensverleggers en de buitenbeentjes. Kamer na kamer ontdek je de buitengewone rijkdom van een catalogus die eerst werd uitgebouwd rond het legendarische Weekblad Kuifje en de grafische stijl die Hergé zo dierbaar was, en die zich daarna opnieuw uitvond op het ritme van de veranderende maatschappij en het uitgeverslandschap. De tentoonstelling biedt een speelse en inventieve kijk, met nooit eerder vertoonde documenten, beelden, archiefstukken, projecties en prachtige originelen... allemaal verstopt in valse meubels. Curator: Thierry Bellefroid Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Fédération Wallonie-Bruxelles en de Nationale Loterij en haar spelers.

 • Uurrooster

  09/04/2024 - 30/06/2024: * maandag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 13,00 €

Hey, jij daar! Ja, jij! Weet jij eigenlijk hoe een stripverhaal wordt gemaakt? Nee? Goed nieuws, want je kan het vanaf nu ontdekken in “De Stripfabriek”, een tentoonstelling waarin je wordt meegenomen in het maakproces van een stripverhaal: van idee tot het boek dat jij in je handen kan houden. Je trekt op pad met Sam en Snake, twee beste vrienden en personages bedacht door stripauteur Karolina Szejda. Met z’n drieën nemen ze jou mee in de stripwereld: je leert alles over tekstbalonnen, de verschillende genres, het scenario en de tekeningen. En het leukste van al? Je mag ook zelf meedenken en -doen!

 • Uurrooster

  10/06/2024 - 08/09/2024: * maandag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 10:00 tot 18:00

Jazz en stripverhalen hebben een bijzondere band. Verschillende stripalbums lieten zich inspireren door de muziek op vlak van sfeer, geschiedenis en iconische artiesten. Deze zomer werkt het Stripmuseum samen met het Maison du Jazz van Luik en stellen we samen een tentoonstelling voor die jazz en stripkunst viert. De tentoonstelling schuift de Belgische, creatieve inbreng naar voren en toont de verscheidenheid aan stijlen die de kracht en dynamiek van het thema benadrukken. In de loop der jaren hebben striptekenaars krachtige verhalen en grafische partituren geschreven waarin de kracht van de lijn of de kleur het ritme en het tempo bepaalt. De tentoongestelde werken, waaronder een van Louis Joos – gerenommeerde meester van zwart-wit – zijn een gelegenheid om deze twee werelden opnieuw te ontdekken en te genieten van hun mooiste melodieën!

 • Prijs

  Normal: 15,00 € - Enfants: 10,00 €

Depuis 30 ans, le Parcours BD met à l’honneur sur ses murs bruxellois des personnages et des auteurs incontournables de la bande dessinée. Plongez-vous dans l'histoire passionnante des fresques, leur création, les univers et auteur·rices qu'elles représentent et l'émotion qu'elles créent dans le centre de Bruxelles.

 • Prijs

  Normal: 13,00 € - Enfants: 6,00 €

Connaissez-vous Sacha ? Sacha est un petit tigre pas comme les autres. Fils de grands sportifs férus de waterpolo, il préfère la danse et son doudou. Faites connaissance avec le tigre et ses émotions, et apprenez à dessiner vos propres tigres, pleins de colère, de joie ou de peur ! Jeudi 11 juillet et samedi 13 juillet, de 14h à 17h, toutes les 30 minutes. Durée de l'atelier : 30 minutes De 5 à 95 ans Gratuit pour tous les détenteurs d'un billet du musée Les réservations ne sont pas nécessaires. Il suffit de vous présenter au musée le jour de l'atelier.